16 april 2007

Female chauvinist pigs

Het zijn gouden tijden voor de heren. Nog altijd maken ze thuis het toilet niet schoon, maar ondertussen laten de dames zich door de plastisch chirurg nieuwe lippen, borsten en schaamlippen aanmeten. Middels een brazilian wax worden ook de verst verstopte laatste schaamharen genadeloos uitgerukt en al paaldansend in haar sexy lingerie weet de moderne vrouw de heer van haar aantrekkelijkheid te overtuigen.
En de dames benoemen het tevreden als zelfbewustzijn en vrij omgaan met je eigen sexualiteit.
Ondertussen kijken de heren der schepping tevreden toe, de dames beconcurreren elkaar op leven en dood om zo bimbo mogelijk te zijn.
Natuurlijk wordt ze dat niet door alle andere dames in dank afgenomen. Zo is er vandaag nog een manifest tegen de bimbo-isering en bitchering van de maatschappij het land in gestuurd. De oproep wil een kritische tegenbeweging opwekken en streeft ernaar 'het schoonheidsideaal een andere wending te geven'.
Het klinkt een beetje verongelijkt en boos omdat ze de boot hebben gemist.
Nee, dan Ariel Levy, schrijfster van het boek 'The female chauvinist pig'. In tegenstelling tot de male chauvinist pig die de vrouw als een lekker stukje vlees beschouwde maakt de female chauvinist pig een sexobject van andere vrouwen en zichzelf. Dat verbouwen van je lichaam met de pornostar als rolmodel wordt door jonge meiden in de VS gezien als iets dat 'is part of the job description of being female'.
Bij Levy geen verbetenheid, maar heldere en humorvolle analyse van het fenomeen en de terechte constatering dat 'sexy' niet direct ook met sex te maken heeft. Er kan helemaal niet meer zonder een afspraak in de agenda gevreën worden, eerst moet de dame in kwestie naar de plastisch chirurg om zich een paar borsten aan te meten en de schaamlippen in model te laten brengen, dan langs de wax en de lingerieshop.
En dan maar hopen dat de felbegeerde heer ondertussen niet in slaap is gesukkeld...

Geen opmerkingen: