13 november 2008

Nederlandse vrouwen willen helemaal niet werken!

Zo. Genoeg gezeur over het glazen plafond gehad dat de dames tegen zou houden bij het maken van carrière. In een onderzoek hebben ze zich nou zelf maar eens uitgesproken. De Nederlandse vrouw wil helemaal niet(meer)werken.
Twee à drie dagen, dan is het mooi geweest. En tja, daarmee kan je het wel schudden om ooit president-directeur te worden van een multinational.
Pech dus voor de regering die maar steeds de dames aan het werk wil krijgen om de vergrijzing op te vangen. Dat gaat gewoon niet lukken jongens, vergeet het nou maar en stop het geld van al die voorlichtingscampagnes maar in iets leuks.

En waarom zouden we ook vijf dagen willen werken? Dan moet je je in allerlei bochten wringen om ook nog eens de kinderen naar de judo te krijgen en voor funshoppen blijft al helemaal geen tijd meer over. En, dat zou de regering eens moeten beseffen, dat funshoppen is van fundamenteel belang om de kwakkelende ekonomie aan het draaien te houden. Als wij dames massaal fulltime aan het werk gaan en niet meer funshoppen, dan is de recessie een feit.
En zolang die sukels van een kerels nog braaf iedere dag naar kantoor gaan, dan zijn we toch gewoon hartstikke gek als we vijf dagen achter de kassa van de supermarkt gaan zitten? Toch?

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. En werkt dus lekker parttime. Houwen zo, meiden!
(maar wel een beetje strenger in de opvoeding, dames. Daarover een volgende keer meer...)

Geen opmerkingen: