24 november 2008

De jeugd van tegenwoordig narcistisch?

Het geklaag over de jeugd die maar niet luistert naar wijze raad, ongehoorzaam en gemakzuchtig is en ook nog eens narcistisch... het is van alle tijden. What's new?

What's new is dat de jeugd van tegenwoordig blijkbaar ècht dommer is dan die van vroeger.

Eeuwen lang liet de jeugd de boze (en jaloerse) oudjes maar aanmopperen en ging haar eigen vrolijke weggetje. Maar dit keer, in een enquête van Volkskrant en NCRV waren ze daar te dom voor. De slomo's waren blijkbaar te druk met sexen voor een breezer, comazuipen of ouderwets blowen om te snappen wat er gebeurde.

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid vindt meer dan de helft van de jeugd zèlf dat de balans is doorgeslagen en dat er geen overeenkomst meer is tussen de rechten en de plichten! ZE VINDEN ZELF DAT ZE TE VEEL MOGEN EN TE WEINIG MOETEN!!!

Ouders, waar wacht je nu nog op? Korten op zakgeld, om twaalf uur thuis, met mes en vork eten, met twee woorden spreken en ook nog eens de afwasmachine inruimen en de eigen zwijnenstal poetsen! En wel nu meteen. Omdat ik het zeg!
Dit schot voor open doel mag geen enkele opvoeder voorbij laten gaan, sla ze om de oren met hun eigen woorden.

En als jullie deze gouden kans niet aangrijpen beste ouders, dan ook niet meer zeuren over de opvoeding die zo'n zware taak is.

Geen opmerkingen: